Zdenek Slanina

zdenekslanina.blog.iDNES.cz


Karma autora: 33.48

O autorovi:

Z meho (nestandardniho) CV: Jiz vice jak 2, a 2, a 2x2x2, a dvacetdva roku prazdnin na PacificRim, zejmena v NW segmentu. Na takovou expedici snu vas muze vyslat treba i nase akademie ved, ta dokonce nekdy velmi rada a agilne. To kdyz kupr. bona fide opravite chyby v pracech nektereho jejiho 'cestneho' predsedy, jeho hyperinflatovane ego to psychicky neunese, a ten ethicky gigant v mladicke ci jake nerozvaznosti ....... Zbytek ale az, m.j., obcas v blogu. A varovani pro ctenare z akademy: Uz jen cetba meho subverzniho blogu muze vest ke ztrate nejen iluzi, ale i zamestnani tamtez (taky se sleduje email, jestli nekdo nepise - horribile dictu - ze ten 'cestny' predseda je obycejny prolhany totalitni karierni .....). Ze neverite - tak pojdte a poslyste. Ale budou zde i pozitivni temata, pravda jen ze svetove vedy.

Rikat pravdu o tom tristnim ceskem akademickem etickem propadu neni nejakou mou prioritou, temata ze svetove vedy jsou zajiste zajimavejsi. U tech ceskych akademickych vaudevillu jde spis jen o otravnou povinnost. A o to, aby se podle potreby neprepisovala akademicka historie. Neb proti tomu zatim neco delat muze jen malokdo. A akademicke vedeni bude zcela jiste jen dal ucelove mlzit, zuby nehty branit pravde, lhat az se budou hory jeste vice zelenat (coz se bude moct vykazovat i jako prispevek redukci globalniho oteplovani - voila, hned 2 dalsi akademicke Potemkinovy vesnice jednou ranou). Maj totiz HRUZU odklonit se od posvatneho prikazu meho OUDa [Osobniho UDavace (kr.jm.Gardener)]: Rückkehr unerwünscht! Nedavno jim to perpetualni bezostysne lhani (po 3 desetiletich) ale zkomplikovaly pameti expredsedy CSAV ak. J. Římana. V nich je to lidske selhani toho meho OUDa literarne vytribenou formou popsano i s takrikajic OUDovou navstivenkou. Holt - i akademicka ryba muze nekdy hnit od hlavy, coz zde dalo vzniknout prilezitostne reality show: hniloba@AVCR.

Seznam rubrik

Poslední články autora

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivityPřírodní (a tedy přirozené) skleníkové jevy: Venuše a její sopečné aktivityNebe nad Pacifikem: Výpadek z AlaskaAir1282 měl o dost drsnějšího předchůdce v AlohaAir243Ano, zázraky na japonském leteckém nebi se dějí – jeden u hory Fudži zachránil 677 životůPřed sedmdesáti roky byl popraven Lavrentij Pavlovič Berija, předposlední ze šéfů NKVDMálo známá kniha z r. 1951, co tématicky o 22 let předešla Solženicynovo Souostroví GulagSkleníkový plyn metan tvoří nejen zvířata ale i moře a oceány (a část pak ukládají na dně)Zřídí hl.m. Praha pamětní park JP* hrdiny WWII Sugihary Čiune-ho, zachránce tisíců životů?Exoplaneta K2-18 b oplývající metanem, kysličníkem uhličitým, a (možná) i vodou200 let snah o pochopení teplotních poměrů v atmosféře - začátky popisu skleníkového jevuPaliva i plasty z nežádoucího kysličníku uhličitého (před tím odčerpaného z atmosféry)Před 85 lety NKVD popravila spoluautora Hellmann–Feynmanova kvantového teorému15 let využívání udržitelných paliv v letectví - možná inspirace i pro automobilový provozAkademické neuvěřitelnosti: (ne 2 šíbři & 2 Nobelisté, teď) To "ohrožení obranyschopnosti"Akademické neuvěřitelnosti: (ne ta s elektro-masochistou leč) Ta s 2 udavači a 2 NobelistyJak Pjotr Leonidovič u Jos. Vissarionoviče vyreklamoval z Gulagu i Vladimira AlexandrovičePoslední dva a půl roku v životě Nikolaje Ivanoviče (strávené v Gulagu)Papalášova ruka v kalhotkách, vyhazov papaláškou za pravdu, a jiná akadem. zneužívání mociOtec americké atomové bomby Robert Oppenheimer po 68 letech rehabilitován Bidenovou vládouMendelova univerzita není výjimka - spíš obraz českých akademických poměrů napříč a podél